Social

#roman #bani #economisire

Romanii nu pot economisi bani

Romanii nu reusesc sa puna un ban deoparte. Aceasta este concluzia unui studiu al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare care a constatat ca cei care mai reusesc sa isi stranga niste bani sunt cei cu venituri de peste 2.500 de lei lunar.

Mai mult de jumatate dintre romani nu reusesc sa economiseasca, iar cei care o fac, dau deoparte, in medie, intre 51 si 100 de lei. In cadrul studiului, 50,4% din respondenti au declarat ca nu reusesc sau nu au incercat niciodata sa puna bani deoparte.

In ce priveste economisirea, aceasta se intampla in familiile in care veniturile depasesc 2.500 de lei, care sunt mai ales in Bucuresti, oras in care castigurile sunt mai ridicate iar nivelul investitiior mai mare.

Potrivit studiului, citat de Adevarul, aproape 68% din respondenti au declarat ca prefera sa faca economii in moneda nationala
, acestia avand, in general, venituri mai mici. Inclinatia spre economisirea in lei este mai pronuntata in cazul celor cu studii reduse. Pe de alta parte, 16,8% dintre cei chestionati au aratat ca prefera economiile in valuta, iar aceasta metoda de economisire este preferata de cei cu studii superioare.

La capitolul modalitati de economisire, romanii care pun bani deoparte se indreapta catre banci. Ei isi aleg banca unde isi deschid un Cont de economii in functie de nivelul dobanzii, insa alegerea depinde si de garantiile oferite de institutia financiara si de nivelul comisioanelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea