Social

#manipulare #steag #harghita #maghiari #regionalizare #judete #argumente

Romanii nu isi doresc regionalizarea tarii

Conform unui sondaj de opinie realizat la cererea Consiliului Judetean Harghita, peste 50% din romanii din Harghita si peste 30% din etnicii maghiari isi doresc pastrarea actualelor judete.

Sondajul a aratat ca 64,3% din maghiari si 73% din romani au auzit despre planurile privind regionalizarea si nu sunt de acord cu aceasta masura.

In ceea ce priveste relatia dintre cele doua etnii, 53% din maghiarii chestionati si 60,3% din romani sustin ca principalii factori care genereaza conflicte si tensiuni sunt politicienii din actualul Guvern si presa de la Bucuresti.

Sondajul a aratat, de asemenea, ca 60,7% din maghiari isi doresc ca steagul secuiesc sa devina drapelul judetului Harghita, iar 34,9% din romani nu sunt de acord cu acest demers.

Presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, spune insa ca populatia nu cunoaste argumentele reale care ar trebui sa stea la baza delimitarii regiunilor de dezvoltare si ca opinia publica a fost "manipulata atat cu steagul secuiesc, cat si cu regiunea formata din Covasna, Harghita si Mures, afirmand ca se face tot posibilul ca "aceste trei judete sa nu fie impreuna".

La sondajul care s-a realizat telefonic au participat 480 de persoane, dintre care 13,1% au fost de etnie romana, marja de eroare fiind de plus/minus 4,7%.

Sursa foto: www.vestic.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea