Social

#comunitate #cartier #incredere #vecini #studiu incredere Romania

Romanii nu au incredere in comunitatea in care traiesc

Mai putin de 10% din romani au incredere in comunitatea in care traiesc. Nici in vecini, romanii nu au mare incredere. Doar 5% dintre conationali cred ca isi vor recupera portofelul in cazul in care il pierd, arata rezultatele studiului National Happiness.

Mai putin de jumatate dintre romani considera ca fac parte dintr-o comunitate. Conform cercetarii recente,  romanii se percep ca o natie generoasa.

Astfel, peste 75% dintre romani afirma ca au donat bani cel putin o data in ultimul an. Si numarul persoanelor care fac actiuni de voluntariat a crescut la 43,6%. Potrivit studiului, doar 7% dintre romani au incredere in comunitatea in care traiesc si 11,9% au incredere in vecini.

Cea mai ingrijoratoare concluzie este cea legata de neincrederea in ceilalti. Astfel, doar 5,1% dintre romani cred ca isi vor primi portofelul inapoi daca il pierd. In plus, doar 30% dintre romani sunt multumiti de cartierul in care locuiesc.

Studiul "National Happiness" a fost realizat in perioada septembrie – octombrie 2012, pe un esantion national de 1.002 respondenti, populatie urbana activa, cu varsta intre 18 si 64 de ani.

Sursa foto: cronicavj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea