Social

Romanii, niste antipatici in Italia

Romanii, printre cele mai antipatizate comunitati de imigranti din Italia. Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie realizat de un institut de statistici italian, care arata ca romanii se situeaza pe locul al treilea in clasamentul celor mai antipatizate comunitati de imigranti din Peninsula.

Astfel, 64% din italienii care au raspuns sondajului considera romanii ca fiind cei mai antipatici dintre imigranti, doar 20% privindu-i pozitiv. Acest rezultat este oarecum unul asteptat, avand in vedere faptul ca in ultimul timp romanii au tinut prima pagina a ziarelor din Peninsula prin fapte care au ingrozit intreaga Europa.  

Sondajul a aratat ca pe primul loc in topul antipatiei italiene se claseaza tiganii, indiferent de nationalitatea lor, cu un procent de 81%, doar 6% dintre respondenti pronuntandu-se in favoarea lor. Pe locul al doilea sunt albanezii, cu un nivel de antipatie de 74%, comunitate care, desi nu este mediatizata in aceeasi masura, este cunoscuta in Italia drept una deosebit de violenta.

Topul antipatiei fata de imigranti este incheiat de romani care, desi sunt inghititi cu greu de peste 60 de procente dintre respondenti, sunt considerati totusi buni constructori si meseriasi.

Unul dintre ultimele exemple care par sa intareasca aceasta parere a italienilor despre conationalii nostri este oferit de cotidianul italian „ La Repubblica “. Intr-un articol publicat in aceste zile jurnalistii italieni dezvaluie faptul ca mafia italiana ii vamuieste pe tiganii romani plecati la castig si furat.

Articolul respectiv subliniaza faptul ca tiganii care traiesc in apropiere de Napoli isi cumpara protectia de la temuta La Camorra, asa cum este numita mafia italiana. Se pare ca intelegerea dintre imigranti si mafioti cuprinde mai multe aspecte: tiganii (inclusiv de origine romana) sunt lasati sa cerseasca, sa fure din apartamente si sa scotoceasca prin gunoaie, insa doar daca raman la periferia orasului.

In ultimul an imigrantii romani s-au aflat in atentia italienilor si a autotitatilor prin mai multe fapte care au ingrozit si restul europenilor. Daca acum mai bine de jumatate de an doua romance se aflau pe prima pagina a ziarelor prin incidentul de la metroul din capitala italiana, in care o italianca si-a pierdut viata dupa ce a fost intepata cu o umbrela, conationalii nostri au revenit in atentie mai intai prin “ cazul Mailat ” si mai apoi prin mai multe crime, violuri comise de cetateni romani.

Toate aceste fapte violente i-au facut pe politicienii italieni sa pledeze pentru adoptarea unor legi care sa permita expulzarea imigrantilor considerati periculosi.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea