Social

#etichete #ingrediente etichete #aditivi #romani #sanatate consumatori

Romanii isi pun sanatatea in pericol: nu inteleg ingredientele de pe eticheta alimentelor

Un studiu recent dezvaluie ca romanii fie ignora etichetele produselor alimentare din comert, fie nu le inteleg. Descoperirea este cu atat mai periculoasa, cu cat alimentele care contin aditivi periculosi pentru sanatate abunda in magazine.

Unul dintre aditivii prezenti in numeroase alimente este glutamatul monosodic, despre care specialistii sustin ca ar putea provoca maladii precum Alzheimer si Parkinson, noteaza Realitatea.net.

In pofida acestui fapt, multi romani nu citesc ingredientele de pe etichetele alimentelor, iar daca o fac, in majoritatea cazurilor nu inteleg la ce anume fac referire denumirile insiruite.

"Din pacate, etichetele, simbolistica si tot ce tine de informarea de pe ambalaj, informarea consumatorului este un fel de 'abracadabranda' pentru noi cetatenii", a declarat presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, Sorin Mierlea.

Pentru a remedia problema, alimentele vor fi beneficia de certificarea CEFF, folosita pentru a semnala produsele care contin sub 70 de aditivi si care, astfel, sunt sigure pentru sanatate.

"Un produs cu stampila CEFF te informeaza ca si consumator, sau pe mine ca mama, ca acel produs nu contine un numar de 70 de aditivi", a precizat directorul general CEFF Romania, Daniela Niculescu.

Sursa foto: healthrack.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea