Social

#studiu bautura # romani bautura # top tari alcool # top alcoolici #bautura

Romanii, intr-un nou top 5 rusinos

Romanii au reusit sa intre intr-un nou top la nivel mondial, pe primele locuri. De data aceasta este vorba de consumul de alcool. 

Potrivit unui top prezentat de publicatia britanica The Telegraf, cei mai mari consumatori de alcool din lume sunt niste europeni. Mai exact, Belarus ocupa pozitia fruntasa in acest top al cherchelelii. Pe pozitia a doua se afla chiar fratii nostri de peste Prut, Moldova. Lituanienii sunt pe locul trei. Abia pe a patra pozitie se afla Rusia, despre care multi cred ca ar trebui sa ocupa primul loc. 

Romania se afla pe locul 5, fiind urmata indeaproape de Ucraina, Ungaria, Cehia si Slovacia. In top 10 mai intra alti bautori celebri: francezii. Apoi urmeaza Australia si Irlanda. Marea Britanie, despre care se credea ca ar ocupa un loc fruntas, este abia pe locul 25.

Pe ultimele locuri se afla, deloc surpinzator, tarile musulmane, unde religia si restrictiile stau in calea consumului excesiv. In Mauritania, Libia, Kuweit si Pakistan se consuma in media 100 de ml de alcool pur pe an, de cap de locuitor. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea