Social

Romanii, in centrul discutiilor despre expulzarile de imigranti

Din ce in ce mai multe probleme pentru romanii care nu au statut de imigrant cu acte in regula in strainatate. Cauza? Incidentele, din ce in ce mai multe, in care sunt implicati cetateni romani, majoritatea fiind infractiuni cu violenta.

Ultima “isprava” in acest sens ii are drept “eroi” pe doi tineri romani , care au fost arestati dupa ce au ucis trei cetateni italieni, in “tablou” alaturandu-se trei frati, originari din Romania, care au fost condamnati la inchisoare pe viata saptamana trecuta de catre justitia britanica, dupa ce victima unui jaf pe care acestia l-au comis anul trecut a murit sufocata.

Primii doi sunt doi romani in varsta de 20, respectiv 21 de ani care au ucis doua cupluri de italieni, pe care i-au si jefuit, socand cu aceste fapte autoritatile italiene. Ancheta iun aceste cazuri sunt in desfasurare, insa lor li se adauga inca un incident in care un tanar de 21 de ani a fost ridicat de carabinieri pentru ca lovea un copil, incercand astfel sa il oblige sa mearga la cersit.

Ceilalti trei romani au fost condamnati la 30 de ani de inchisoare pentru crima si jaf, dupa ce Mohamed Raheem, in varsta de 28 de ani, a fost descoperit mort, legat de pat, in locuinta sa din West Norwood, cartier din sudul Londrei, in luna iunie a anului trecut.

Autoritatile engleze au stabilit ca Ciprian, Savu si Sorin Abuclesei, l-au atacat pe Raheem dupa ce Ciprian se imprietenise cu el intr-un club de homosexuali din centrul Londrei.

A doua zi, Ciprian, in varsta de 24 de ani, impreuna cu fratii sai Sorin, de 33 de ani, si Savu, de 31 de ani, au patruns prin efractie in apartamentului Raheem. Romanii au furat bijuterii si un DVD recorder si au asteptat ca victima sa se intoarca acasa pentru a o jefui de bani.

Raheem a fost descoperit mort a doua zi. Victima avea maxilarul dislocat iar corpul sau fusese legat de pat. Anchetatorii au declarat ca el a murit sufocat dupa doua ore de dureri cumplite si agonie din cauza calusului introdus in gura. Ciprian, muncitor in constructii, casatorit si avand un copil, se afla in Marea Britanie de cinci ani de zile. Fratii sai se aflau in Marea Britanie de trei zile in momentul comiterii crimei.

Autoritatile italiene au inceput sa caute modalitati de a “scapa” de imigrantii care fac probleme, populatia fiind deja speriata de violentele din ultima vreme. Acest lucru s-a vazut si in rezultatele alegerilor pentru primaria Romei, acolo unde Dreapta italiana pare sa fi castigat, prin promisiunile de a lupta impotriva imigrantilor.

Saptamana trecuta intreaga opinie publica italiana si-a manifestat dezaprobarea fata de faptele romanului Ioan Rus, care a fost arestat in timp ce agresa o studenta langa o gara din capitala Italiei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea