Social

#compensare medicamente #pacienti # risc cancer #tratamente noi

Romanii se trateaza cu medicamente invechite

Romanii se situeaza pe ultimul loc in Europa la accesul in regim compensat la tratamente noi disponibile. Potrivit Ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, stocul de medicamente compensate nu a mai fost innoit din 2007.

Pacientii romani trebuie sa astepte 5 ani pana cand vor beneficia de medicamente compensate noi, in timp ce bolnavii din Marea Britanie sau Germania au acces la medicamente noi imediat dupa ce au fost autorizate, arata un raport Patient W.A.I.T, realizat de EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations).

Potrivit raportului, pacientii din Belgia asteapta 392 de zile, cei din Portugalia - 349 de zile si cei din Italia - 326 de zile. Olandezii beneficiaza de tratamente noi dupa 196 de zile, norvegienii dupa 175 de zile si austriecii dupa 88 de zile.

In Romania, pe lista de asteptare se afla peste 140 de indicatii terapeutice noi, care sa fie introduse pe lista medicamentelor compensate. Cele mai multe astfel de medicamente sunt destinate tratarii cancerului, diabetului si afectiunilor cardiovasculare.

Sursa foto: //www.obiectivdesuceava.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea