Social

#economii #pensie #romania

Romanii economisesc doar 7% din venitul lunar si nu au un plan de pensii

Romanii economisesc numai 7% din venitul lunar, cel mai mic nivel dintre cele 10 state incluse intr-un studiu realizat de .

In fiecare luna, romanii economisesc doar 7%, fata de media globala de 12%. Studiul ING arata ca doar o treime dintre romani au un cont de economii, jumatate fata de media globala.

Doar un sfert dintre romani au un plan de pensii, fata de 38%, media la nivel mondial.

"Din randul celor zece tari incluse in studiul ING, romanii economisesc cea mai mica parte din venitul lunar, doar 7%, fata de o medie globala de 12%. Spre comparatie, in Olanda, Belgia si Mexic populatia aloca economiilor 10% din venitul lunar, in Spania - 11%, in Japonia - 14%, iar in India si Coreea peste 20%", se arata in studiul citat de Gandul.info.

Potrivit analizei ING, lunar 32% din venituri pentru alimente si 28% pentru intretinerea locuintei, cifre mai mari decat media mondiala.

"Studiul ING arata ca un sfert dintre romani considera inconfortabil sa se gandeasca la viitorul lor financiar pe termen lung, iar acest procent este printre cele mai mari inregistrate in tarile analizate", a explicat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurari de Viata si presedinte al Consiliului de Administratie al ING Pensii.

Doar 25% dintre romani au un plan de pensie, iar patru din zece cred ca la pensie vor avea mai putini bani decat parintii lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea