Social

#programare medic #card de sanatate #boli cronice #ministerul sanatatii

Romanii, dusi cu forta la medic. Cine nu merge primeste amenda

Romanii ar putea fi cat de curand fortati sa treaca pe la cabinetul medicului de familie cel putin o data la trei ani. In caz contrar, Ministerul Sanatatii vrea sa impuna sanctiuni drastice. Masura, sustine ministrul Nicolae Banicioiu, e menita sa depisteze din timp bolile cronice.

Banicioiu a declarat ca institutia pe care o conduce are in vedere o masura pentru toti romanii care evita consulatatiile regulate.

"Avem in intentie in momentul de fata, si e prima oara cand o spun, ne gandim ca pentru persoanele care nu merg o data la trei ani la medicul de familie sau nu isi fac un set de analize complet, sa introducem sanctiuni. Stiu ca este cel mai nepopular lucru pe care il spun in momentul de fata, dar pentru sistemul sanitar va insemna foarte mult in sensul preventiei, in sensul gestiunii corecte a unui caz, in momentul in care il gasesti, in sensul ca, pana la urma, cheltuirea banului, pentru ca eu depistez in momentul de fata mare parte din afectiunile oncologice numai in stadii foarte avansate", a declarat ministrul Sanatatii in cadrul unui interviu, citat de capital.ro.

Ministrul Sanatatii nu a detaliat insa despre ce masuri punitive este vorba in cazul celor care refuza controlul medical.

Foto: intimatehealthhelp.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea