Social

#proteste gratiere si amnistitie #legea gratiere si amnistitie # gratiere si amnistitie

Romanii, din nou in strada! Protestele fata de legea gratierii continua!

Mii de bucuresteni au iesit aseara in Piata Universitatii, in semn de protest fata de ordonanta de urgenta pentru gratiere si amnistitie. Proteste au avut loc si in Iasi, Craiova, Sibiu si Cluj Napoca! Romanii anunta ca vor iesi din nou in strada!

Bucurestenii, nemultumiti ca o lege a gratierii ar scapa de detentie inclusiv persoanele condamnate pentru anumite fapte de coruptie, s-au intalnit in jurul orei 18:00 in Piata Universitatii, iar dupa o ora si jumatate au plecat, in mars, catre Palatul Victoria

Oamenii care au iesit in strada au cerut demisia Guvernului si au scandat „Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta”, „DNA sa vina sa va ia”, „Jos penalii!”, „La inchisoare, nu la guvernare!”.

Protestatarii au afirmat ca manifestatia de miercuri seara se va repeta. Cea mai importanta va fi duminica, 22 ianuarie. Ei sustin ca vor mai organiza astfel de evenimente pana pe 1 februarie, conform paginii de facebook ”Coruptia ucide”.

Ministerul Justitiei a publicat ieri proiectul de OUG privind gratierea unor pedepse, printre prevederi fiind gratierea in intregime a unor pedepse cu inchisoarea de pana la cinci ani si injumatatirea pedepsei pentru detinutii care au 60 de ani, femei insarcinate si a celor care au copii de pana in 5 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea