Social

#produse bio #produse ecologice # consum produse bio

Romanii consuma produse bio de circa 80 de milioane

Romanii consuma produse alimentare ecologice de aproape 80 de milioane de euro anual, jumatate din productie proprie, iar jumatate din import.

Cel mai mult se importa produse bio din Germania si Italia, doua state mari procesatoare in domeniul ecologic. Pe de alta parte, potrivit datelor Bio-Romania, agricultorii romani produc mai ales cereale, fructe de padure , legume, miere, vinuri si produse lactate .

Paradoxal, insa, o mare parte din produsele bio aduse din strainatate sunt realizate din materie prima luata... din Romania. Iar cea mai buna dovada este faptul ca tara noastra a exportat in 2011 produse ecologice in valoare de circa 200 de milioane de euro, dublu fata de anul precedent.

In Romania, suprafata cultivata in sistem ecologic a crescut de la 260.000 hectare in 2010 la aproximativ 300.000 de ha in 2011. Si numarul operatorilor a crescut, ajungand la 10.000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea