Social

Romanii, campionii stranierilor la crime si jafuri in Italia

76 de omoruri cu premeditare au comis romanii in Italia intre 1 ianuarie 2006 si 30 iunie 2007. Doar piata drogurilor nu este controlata de conationalii nostri. Teoria potrivit careia “efectul Mailat” se datoreaza doar numarului mare al potlogariilor marunte dar deranajante, de genul furturilor sau al cersitului, comise in principal de romanii de etnie rroma, nu are nici o legatura cu realitatea: am reusit sa intram in posesia datelelor adunate de politia italiana in perioada 1 ianuarie 2006 – 30 iunie 2007, iar conationalii nostri conduc aproape la toate categoriile de infractiuni grave! Desi nu ne-am fi asteptat la asa ceva, in intervalul mentionat, romanii sunt pe locul I la omoruri cu premeditare, cu 76 de asemenea fapte, devansandu-i clar pe marocani (59) si albanezi (49). Lucrurile stau la fel si in privinta jafurilor, romanii comitand 2131 de asemenea fapte. Singurii care ne mai fac concurenta la acest capitol in peninsula italica sunt marocanii, cu 1831 de jafuri, in timp ce albanezii si tunisienii sunt mult in urma (690 si respectiv 455). Pentru ca tabloul sa fie complet, trebuie spus ca singura categorie de infractiuni grave la care nu suntem pe locul I intre strainii din Italia raman drogurile. In rest, de la extorsiuni la incendieri si de la sechestrari de persoana la prostitutie , romanii sunt capii rautatilor, uneori la mare distanta de natiunea aflata pe locul II. Raportul ofera, in cifre seci, si adevarata dimensiune a mici criminalitati romanesti din Italia: conationalii nostri fura aproape cat toate celelalte popoare prezente in peninsula la un loc! In cele 18 luni romanii au comis 20.022 de furturi, iar toti ceilalti straini din Italia doar ceva mai mult de 30.000.

Mafiotii italieni vin in Romania doar pentru investitii

Prezent la Bucuresti cu ocazia unei intalniri de lucru cu conducerea Politiei Romane, seful politistilor italieni, prefectul Antonio Manganelli, ne-a declarat ca “nu exista proiectie structurala a Mafiei in Romania”. Oficialul italian considera ca mafiotii incearca sa faca aici afaceri legale, in sectoare care asigura profituri consistente, cum ar fi imobiliarele sau activitatile de import-export . Mai mult, nici mafiotii pe care-i mai retin din cand in cand politistii romani in baza mandatelor europene de arestare nu sunt altceva decat o marunta plevusca: “Mafiotii in activitate se ascund in Italia si cel mult isi mai iau cate o vacanta pe Coasta de Azur , cand se simt stresati, pentru ca viata de mafiot este foarte stresanta. In strainatate se ascund fostii mafioti, iesiti la pensie”. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea