Social

#Ambulanta canicula #canicula

Romanii cad din picioare pe strada, din cauza caniculei! Atentie la socul termic extrem!

In ultimele 24 de ore, din cauza caniculei, au fost inregistrate 1.327 apeluri de urgenta, 157 de persoane avand nevoie de ingrijiri pe strada.

“Avertizarea cod portocaliu pentru Bucuresti e valabila astazi si maine, timp in care apreciem temperaturi de 36-39 grade. Pentru Bucuresti astazi maxima va fi in jur de 38 grade, maine 38-39 grade. Intensitatea maxima se va concretiza pe parcursul zilei de sambata pentru ca ulterior, duminica, temperatura maxima sa scada putin. La inceputul saptamanii viitoare disconfortul se va mentine. Valul de caldura este unul deosebit de lung, se va incheia in partea a doua a saptamanii”, a declarat Gabriela Bancila, reprezentant al Administratiei de Meteorologie (ANM).

Precizarile au fost facute in cadrul comandamentului organizat de Primaria Capitalei. seful Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

“In ultimile 24 de ore, 1327 de persoane au apelat la Ambulanta Bucuresti-Ilfov, dintre acestea, 733, urgente de cod rosu si cod galben. Dintre urgente, 157 de cazuri in loc public, 35 lipotimii si 29 sincope. Deficitul de personal se cunoaste, este de 46%. Dar nu asta este, noi suplimentam. Astazi am suplimentat cu 11 echipaje, astfel ca avem 55 de echipaje in teren de urgenta, echipaje de consultatii si echipaje de transport. Sigur, la Ambulanta lucreaza oameni, si ei sufera din cauza caldurii, si ei au afectiuni cronice, astfel ca a crescut numarul concediilor medicale. Doar din data de 1 pana astazi, au intrat in concediu medical 17 persoane", a declarat Alis Grasu, managerul SABIF, Alice Grasu , pentru Mediafax.

Specialistii atrag atentia asupra aparitiei stresului termic extrem, cunoscut ca heat stroke, in cazul persoanelor care nu tin cont de recomandarile medicilor. Heat stroke apare cand temperatura corpului trece de 40 de grade si apar semne de lesin si confuzie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea