Social

Romanii au stins mai mult de un milion de becuri in Ora Pamantului

Reflectoarele care lumineaza Turnul Chindiei si curtea domneasca din Targoviste, vechea capitala a domnitorilor romani, au fost stinse sambata intre orele 20.00 si 21.00. In Oradea, Sf. Gheorghe din Covasna sau Baia Mare, monumente importante pentru istoria romanilor au ramas in bezna timp de o ora.

Mii de romani au stins aproape un milion de becuri in casele sau in institutiile in care lucreaza. In felul acesta romanii si-au aratat solidaritatea cu populatia globului, care a sarbatorit sambata Ora Pamantului , pentru a trage un semnal de alarma ca incalzirea globala ne ameninta vietile si mai ales pune in pericol generatiile care vin. Centralizatorul Dispeceratului Energetic a inregistrat un consum de electicitate cu 100 - 150 de megawati mai mic, la nivelul intregii tari.

In lume, startul a fost dat de orasul australian Sydney unde cladirea Operei si apoi podul Harbour au fost cufundate in bezna timp de o ora. Doua milioane de australieni au stins si ei luminile sambata, asa cum au facut si cu un an in urma. Exemplul orasului australian a fost luat de inca 380 de orase din 35 de tari.

Specialistii au avertizat ca omenirea este in pericol din uza accentuarii efectului de sera. In plus, topirea calotei glaciare are ca efect eliberarea in atmosfera a circa 70 de miliarde de tone de metan care maresc si mai mult efectul de sera.

Pamantul se afla in cel mai sufont an din ultimii 650.000 de ani. Specialistii au calculat ca este nevoie de 2.000 de miliarde de dolari in urmatorii 30 de ani pentru a stopa acest fenomen. „Fiecare vara din ultimii ani a fost recunoscuta de catre specialisti ca fiind cea mai torida de cand se fac inregistrari meteorologice”, se arata pe site-ul www.orapamantului.ro.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea