Social

#studiu #romania #echipamente medicale # echipamente medicale de calitate

Romanii au acces limitat la echipamente medicale de calitate

Un studiu recent realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii prezinta statistici ingrijoratoare referitoare la accesul romanilor la echipamente medicale de calitate. Inca o data Romania este la distanta considerabila de tari precum Germania, Franta, Italia sau Spania cand vine vorba de ingrijre medicala moderna sau acces la echipamente medicale importante cum ar fi RMN, tomografie computerizata sau radioterapie.

La ora actuala, in Romania exista un singur aparat de Radioterapie, vital in tratarea cancerului, la fiecare milion de locuitori. Spania in schimb, are 4 aparate de radioterapie la fiecare milion de locuitori, iar in Marea Britanie exista 6 astfel de aparate pentru fiecare milion de posibili pacienti.

”Aceste statistici sunt ingrijoratoare daca ne gandim la rata ridicata a mortalitatii cauzata de cancer si alte afectiuni grave. Noi incercam sa facem o diferenta si ne ajutam clientii oferindu-le cea mai buna ingrijire medicala posibila, dar si posibilitatea de a detecta orice afectiune in timp util. O asigurare privata cu acoperire internationala ofera clientilor nostri confortul de a sti ca pot primi cel mai bun tratament oricand, in orice clinica doresc din Europa si din lume”, a declarat Alida Coman, Coordonator de Marketing si PR, MediHelp International.

Romania a inregistrat cifre scazute si la alte echipamente medicale vitale, in raport cu densitatea populatiei, cum ar fi : RMN (2 aparate), Tomografie computerizata (5.49 aparate), Tomografie cu emitere de pozitroni (0.05 aparate), Camera Gamma sau Medicina Nucleara (1.16 aparate)

Dintre tarile care conduc clasamentul fac parte Germania si Franta unde densitatea tratamentelor cu radioterapie este de 7 unitati la un milion de locuitori.

Sursa foto: abc-lang.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea