Social

#propunere #zi libera #sarbatori legale # Ziua Independentei Nationale a Romaniei

Romanii ar putea beneficia de inca o zi libera pe an

Deputatul USL Bogdan Diaconu a facut recent o propunere legislativa prin care cere ca romanii sa mai beneficieze de inca o zi libera pe an. Acesta propune ca sarbatorilor legale sa li se adauge si ziua de 9 mai, Ziua Independentei Nationale a Romaniei.

Deputatul Bogdan Diaconu sustine ca ziua de 9 mai sa fie, de asemenea, sarbatorita si printr-o sedinta festiva comuna a celor doua Camere.

Totusi, un alt deputat, Radu Zlati, este de parere ca mai plauzibila si mult mai semnificativa ar fi insa ziua de 10 mai, cand se sarbatoreste Ziua Regalitatii.

"In ziua de 10 Mai 1866, printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea juramant in fata Parlamentului Principatelor Unite. In 10 Mai 1877, Senatul proclama Independenta statului roman. De asemenea, in 10 Mai 1881, Romania a fost proclamata regat, cunoscand ulterior, timp de mai bine de jumatate de deceniu, o perioada de prosperitate si de progres economic si social, sub coroana de otel a monarhilor din Casa Regala a Romaniei. In toata aceasta perioada, ziua de 10 Mai a fost sarbatorita ca Zi Nationala a statului roman, celebrand atat Independenta, cat si Casa Regala", a explicat Radu Zlati.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea