Social

#cutremur romania #cutremur #seism

Romania, zguduita in fiecare zi de cate un cutremur. Ce spun specialistii

Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului a inregistrat un nou cutremur in aceasta dimineata, la ora 02:02, in judetul Vrancea. Seismul a avut o magnitutdine de 3,2 grade si s-a produs la o adancime de 136,3 kilometri.

Ieri, un alt seism de 3,5 grade a avut loc la ora 17.50. Un alt cutremur, tot de 3,5 grade a fost inregistrat pe 13 septembrie, ora 00:00

Potrivit site-ului INFP, in ultimele zile au avut loc mai multe cutremure in regiunea Balcanilor, respectiv in Serbia, unde duminica s-a produs un seism de 5,4 grade pe Richter, la o adancime de doar 5 kilometri.

In Romania, cutremur de peste 5 grade a avut loc pe 22 noiembrie 2014, seism care s-a resimtit si la Bucuresti

Specialistii atrag atentia ca in tara noastra, singura zona seismica ce produce victime umane si pagube este Vrancea – zona adanca, de 80-130 de kilometri adancime, similara cu zona in care s-a produs cutremurul din ’77, a dec larat directorul general al Institutului National pentru Fizia Pamantului (INFP), Constantin Ionescu, conform libertatea.ro.

 

“Un cutremur din zona Vrancea poate afecta jumatate din Romania sau mai mult si tarile din jurul Romaniei. Bucurestiul poate fi afectat major la un cutremur de 7,2”, a completat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea