Social

#vot #alegeri #uninominale #senat #deputati

Romania voteaza uninominal

Romanii sunt chemati astazi la urne pentru a-si alege senatorii si deputatii prin vot uninominal . Noul sistem electoral aduce modificari majore in sistemul politic romanesc: pentru prima data dupa Revolutie , alegatorii vor vota persoane nu liste.

Dupa validarea alegerilor, in urma consultarilor cu partidele, presedintele va desemna un premier care sa poata intruni votul parlamentului. EVZ face o estimare a problemelor pe care le va avea de infruntat viitorul sef al executivului, care va fi numit in plina criza economica. Viitorul prim-ministru ar putea avea viata grea la Palatul Victoria.

In primul rand, va incepe anul fara un buget aprobat de parlament. Mai mult, proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale trebuie reactualizate si adaptate la situatia de criza, dar si la programul de guvernare, adica „la promisiunile din campania electorala“.

Continaurea in Evenimentul Zilei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea