INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Romania, vicecampioana la cresterea importurilor

In primele patru luni ale anului, Romania a importat bunuri de 15,1 miliarde de euro , cu o treime mai mult decat in perioada similara din 2006. Ritmul de crestere este al doilea ca marime, din randul tarilor comunitare, dupa cel inregistrat de Bulgaria, de 48%, potrivit Institutului European de Statistica. In perioada ianuarie – aprilie, exporturile Romaniei s-au cifrat la 9,3 miliarde de euro, cu 15 procente in plus fata aceeasi perioada a anului trecut, iar deficitul comercial a urcat la 5,7 miliarde de euro, fata de 3,4 miliarde anul trecut. Evolutia comerciala a Romaniei este pusa de analisti atat pe seama eliminarii de la 1 ianuarie a taxelor vamale pentru importurile comunitare, cat si pe seama productiei interne slab calitativa. „Nu este o nota buna. Deficitul comercial este o problema importanta pentru Romania. In ultimii ani, ecartul dintre importuri si exporturi s-a marit si asta creeaza probleme. O asemenea crestere poate fi pusa pe seama renuntarii la taxele vamale, dar principala problema este aceea ca productia interna nu poate acoperi cererea de pe piata noastra in expansiune si atunci se apeleaza la importuri. O alta problema exista la competitivitatea societatilor care activeaza doar pe piata interna, ele neputand asigura produse de calitate”, ne-a declarat Lucian Albu, directorul Institutului de Prognoza Economica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea