Social

Romania va oferi ajutoare umanitare sinistratilor din China

Reprezentantii Guvernului se vor intalni cu ambasadorul Chinei la Bucuresti in vederea acordarii unui ajutor umanitar din partea Romaniei pentru victimele cutremurului care a avut loc in China, a anuntat, astazi, premierul Tariceanu.

Tariceanu a spus ca statul roman ar putea oferi medicamente, corturi, articole de imbracaminte sau poate oferi asistenta unor echipe de salvare romanesti.

"Trebuie sa avem elemente suplimentare, sa vedem care este tipul de ajutor adecvat pe care il putem furniza. Cred ca este nevoie de solidaritate . Aparatul de lucru din Guvern va avea o discutie cu ambasadorul Chinei la Bucuresti, care e deja pregatita, pentru a vedea care sunt necesitatile lor. De la Bucuresti este foarte greu sa apreciem ceea ce au nevoie", a declarat premierul in judetul Arges .

Cutremurul care a afectat luni China, avand o magnitudine de 7,8 pe scara Richter, a provocat moartea a peste 12.000 de persoane, potrivit unui nou bilant provizoriu dat publicitatii de Guvern, transmite AFP.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea