Social

#coruptie #clasament #forumul economic mondial #transparency international

Romania urca 9 pozitii in topul coruptiei

Romania a urcat cu noua pozitii in clasamentul Transparency International pe 2012 privind perceptia coruptiei, ajungand pe locul 66. Tara noastra a obtinut un scor de 44, fiind la egalitate cu Arabia Saudita si Kuweit.

Croatia si Slovacia s-au pozitionat inaintea Romaniei, obtinand locul 62 si un un scor de 46. Tot in fata Romaniei se afla Ghana si Lesotho (locul 64 si un scor de 43).

In ceea ce priveste situatia Republicii Moldova, aceasta se afla pe locul 94, obtinand un scor de 36. Pe acelasi loc se afla alte sapte state: Grecia, Columbia, Mongolia, Senegal, India, Djibouti si Benin.

Tarile percepute ca fiind cel mai putin corupte sunt Danemarca, Finlanda si Noua Zeelanda. La polul opus, se afla Somalia, Coreea de Nord si Afganistanul, care ocupa ultimul loc (174).

Clasamentul Transparency International a fost realizat pe baza datelor centralizate de catre 13 institutii internationale, printre care Forumul Economic Mondial (FEM) si Banca Mondiala (BM).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea