Social

#cutremure #zona seismica # harta seismologica a Europei #cutremure Vrancea

Romania, una dintre cele mai periculoase zone pe harta seismologica a Europei

De curand, oamenii de stiinta au realizat o harta seismologica a Europei. Concluziile acestora sunt destul de ingrijoratoare, deoarece cercetatorii au anuntat ca Europa ar putea fi zdruncinata de cutremure devastatoare.

Prima harta seismologica a Europei a fost realizata de 50 de oameni de stiinta, care au pus cap la cap toate informatiile stranse pana acum in ceea ce priveste riscul seismic, potrivit publicatiei "Le Monde".

In acest proiect au fost investite nu mai putin de 3 milioane de euro, iar cele mai periculoase zone, cu grad ridicat de risc seismic, sunt in Turcia, Grecia, Peninsula Balcanica, Italia si Romania.

Printre cei 50 de specialisti s-a aflat si Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului National de Fizica a Pamantului. Mircea Radulian a precizat ca in Vrancea ar putea avea loc cutremure de mare intensitate inainte ca zona seismica sa isi inceteze activitatea.

Sursa foto: ecomagazin.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea