Social

#scoli inghise #localitati fara curent #romania sub zapada #romania

Romania, sub zapada! Scoli inchise si localitati fara curent electric

Viscolul si ninsorile fac ravagii in Romania. Scolile din opt localitati din judetul Vrancea au fost inchise, deoarece nu sunt alimentate cu energie electrica. Localitatile au ramas fara curent electric in urma vicolului care a lovit Romania.

17 localitati sunt in bezna, si peste 12.000 de oameni sunt afectati de avariile produse la reteaua electrica.

"Activitatea scolara este suspendata in urmatoarele localitati: Bahnele (Vintileasca), Paunesti, Movilita, sc. Gimnaziala Vidra (centrala termica defecta), Sl. Bradului, serbanesti (Corbita), Clipicesti (tifesti), Boghesti, cu un numar total de 3673 elevi si prescolari", a anuntat ISU Vrancea, potrivit mediafax.ro.

ISU Vrancea a mai declarat ca suspendarea cursurilor va fi prelungita si vineri, daca fenomenele meteo vor continua. 

"Din punctul de vedere al alimentarii cu energie electrica sunt inregistrate defectiuni la 10 linii de medie tensiune afectand 17 localitati cu 11903 abonati (Fitionesti, Movilita, Racoasa, Bolotesti, Reghiu, Straoane, tifesti, Garoafa, Gugesti, Bogza, Sl.Bradului, Dumitresti, Chiojdeni, Jitia, Vintileasca, Urechesti). Pentru remedierea defectiunilor actioneaza 15 echipe de la distribuitorul de energie electrica", a informat ISU Vrancea.

 

Pe parcursul noptii, in municipiul Focsani si in alte patru localitati din judet 18 arbori au fost doborati de greutatea zapezii, iar pentru indepartarea lor au actionat 58 de subofiteri si 16 mijloace din cadrul ISU Vrancea, 14 voluntari si 5 mijloace din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Focsani, Campineanca, Dumitresti si Racoasa.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea