Social

#drumuri blocate #porturi inchise #vremea #starea vremii #zapada

Romania, sub zapada! Ninsori si vant puternic in jumatate din tara! Drumuri blocate, porturi inchise

Vremea rea a pus stapanire pe tara noastra. A nins abundent in jumatate din tara, inclusiv in Capitala, iar atentionarea de vreme rea continua pana la ora 14:00.

Vantul a batut cu putere spulberand zapada. In Bucuresti, a nins puternic, zapada fiind pe alocuri viscolita de rafalele de vant. Avand in vedere prognoza meteorologilor, ieri, a fost convocat Comandamentul de iarna, iar primarii de sector au anuntat ca sunt pregatiti sa intervina cu peste 500 de utilaje.

Si in Maramures a viscolit puternic. Mai multe drumuri au fost blocate in judetul Brasov, de tiruri care nu au mai putut inainta. In Pasul Tihuta traficul a fost dat peste cap de o furtuna de zapada.

Porturi inchise in judetul Constanta

Manevrele navelor au fost suspendate in cursul noptii de luni spre marti in toate porturile constantene din cauza vantului puternic, ce sufla la rafala cu viteze de peste 65 km/h, scrie mediafax.

Operatiunile au fost sistate in porturile Midia, Constanta Nord si Constanta Sud - fluvial, incepand cu ora 03:00, din cauza vantului care sufla cu viteze de 50 - 60 km/h la tarm, iar in larg puteau depasi 70 km/h.

Activitatea a fost apoi oprita marti dimineata, de la ora 08:00, si in portul Mangalia. Tot din cauza vantului puternic a fost restrictionata si deplasarea convoaielor de barje pe CanalulDunare - Marea Neagra, prin ecluza de la Agigea catre portul Constanta Sud - fluvial. in aceasta situatie, pentru siguranta, navele aflate in rada exterioara trebuie sa stea cu motoarele pornite, evitand astfel intrarea in deriva.

Prognoza meteo pe urmatoarele zile

Marti vremea se va raci accentuat in toata tara. Temperaturile maxime se vor incadra intre -8 grade Celsius in estul Transilvaniei si 5 grade Celsius in vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin, exceptand regiunile sudice, unde in prima parte va mai ninge slab, local in Oltenia si doar izolat in Muntenia si sudul Dobrogei. Noaptea cerul va fi variabil, cu innorari temporare in jumatatea de nord a tarii. Vantul va sufla slab si moderat, dar va continua sa prezinte intensificari ziua, la munte, unde va spulbera zapada, dar si in Moldova, Dobrogea si Muntenia.

In Bucuresti vremea se va raci brus, iar temperaturile maxime nu vor depasi 1 grad. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari in prima parte a zilei, cand vor mai fi conditii de ninsoare slaba. Vantul va mai avea intensificari in prima parte a zilei, apoi va batea slab pana la moderat.

Miercuri vremea va fi geroasa in nordul, nord-estul, centrul tarii, local in sud si pe arii restranse in rest. Temperaturile minime se vor incadra intre -10 si -1 grad Celsius iar cele maxime intre -5 si 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si noaptea, cand vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare, in regiunile vestice, nordice si centrale, dar pe arii restranse si in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.

Joi, temperaturile incep sa creasca si se apropie de normal, insa vor aparea si precipitatii spre seara. Va ninge abundent in zona Orientalilor, in Moldova si Transilvania si pe alocuri in Maramures, Muntenia si Dobrogea.

Vineri va fi soare cu nori, dar si va ninge izolat in jumatatea estica a tarii. Maximele ajung la 5 grade Celsius, insa in noaptea de vineri spre sambata revine gerul.

Sursa foto: b360.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea