INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

#temperaturi sufocante #avertizare de canicula romania # avertizare de canicula #canicula

Romania sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula! Ce judete sunt afectate de vremea sufocanta

Un val sufocant de caldura a pus stapanire pe Romania. Pentru cateva zile, Romania se va topi, la propriu. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod portocaliu si cod galben de canicula care va afecta intreaga taara, inclusiv Capitala. In acelasi timp, o mare parte din tara este vizata de atentionare de vijelii, ploi si grindina. Iata la ce temperaturi trebuie sa te astepti in urmatoarele zile.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 23:00, mai multe judete se vor afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate vijelii, grindina si ploi.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificari de scurta durata ale vantului (rafale de 55...65 km/h), vijelii, caderi de grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 15...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.

Nota: Astfel de fenomene vor fi spre seara si in prima parte a noptii, local, in sudul Olteniei, in sudul si estul Munteniei, precum si in sudul Moldovei”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 10 iunie, ora 15: – 10 iunie, ora 23:, cea mai mare parte a tarii se va afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata. 

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei, precum si in Carpatii Occidentali, vestul Carpatilor Meridionali si nordul Carpatilor Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafala de 70...90 km/h, grindina de medii si posibil mari dimensiuni, averse torentiale. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 25...40 l/mp si izolat peste 50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

In intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00, cea mai mare parte a tarii se afla sub avertizare de tip cod galben de temperaturi ridicate, canicula, disconfort termic ridicat.

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei si al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului si pe litoral se vor inregistra temperaturi ridicate pentru aceasta data, maximele se vor situa intre 30 si 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) situandu-se in jurul valorii de 80 de unitati. Totodata, pe alocuri noptile vor fi tropicale, temperaturile minime atingand si depasind usor 20 de grade”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

In intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00, sudul si estul tarii se confrunta cu o avertizare de tip cod portocaliu de canicula, fiind vizate fenomene precum: temperaturi deosebit de ridicate, canicula, disconfort termic accentuat.

„In intervalul mentionat, in sud-estul Olteniei, sudul si estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, se vor inregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta data, maximele se vor situa, in general, intre 35 si 37 de grade, va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula si disconfort termic

In intervalul  11 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 10:00, mai multe judete din tara sunt afectate de temperaturi ridicate, canicula, disconfort termic ridicat.

“In intervalul mentionat in centrul Moldovei si nordul Olteniei si pe litoral se vor inregistra temperaturi ridicate pentru aceasta data, maximele se vor situa intre 30 si 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) situandu-se in jurul valorii de 80 de unitati. Totodata, pe alocuri noptile vor fi tropicale, temperaturile minime atingand si depasind usor 20 de grade.

Nota: Temperaturile se vor mentine ridicate si pe parcursul zilei de miercuri in regiunile sudice si sud-estice”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula si disconfort termic

In intervalul 11 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 10:00, tot sudul, estul si o parte din nord-estul Romaniei se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de temperaturi deosebit de ridicate, canicula, disconfort termic accentuat.

“In intervalul mentionat in cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentala a Dobrogei si in sudul Moldovei, se vor inregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru aceasta data, maximele se vor situa, in general, intre 35 si 37 de grade, va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 9:00, vremea va fi caniculara si cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, dar mai ales spre seara si la inceputul noptii va creste probabilitatea pentru innorari, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelie, averse si descarcari electrice. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 18...21 de grade..

In intervalul 11 iunie, ora 9:00 – 12 iunie, ora 10:00, canicula va persista, disconfortul termic se va mentine accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla moderat ziua si slab noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 37 de grade, iar cea minima va fi de 18...20 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea