Social

#Garry Kasparov #polonia #romania

Romania si Polonia, in pericol? Garry Kasparov spune ca urmatoarea tinta a Rusiei ar fi o tara NATO

A trecut mai bine de o saptamana de cand Rusia a inceput atacul asupra Ucrainei, iar marele sahist Garry Kasparov este in ultimele zile poate cel mai vehement critic al lui Vladimir Putin.

 

Mai intai, Garry Kasparov a scris pe Twitter cum ar putea fi oprit liderul rus, dupa care a venit cu noi informatii despre miscarile pe care crede el ca urmeaza sa le faca Rusia, daca va reusi pana la urma sa cucereasca Ucraina.

„Razboiul lui Vladimir Putin in Ucraina a intrat in urmatoarea etapa, distrugerea si uciderea civililor. Acest pas face, de asemenea, parte din Razboiul Mondial al lui Vladimir Putin, un razboi cu lumea civilizata cu drepturi internationale, democratii si orice amenintare la adresa puterii sale. Trebuie sa il oprim pe Vladimir Putin acum! Daca nu il oprim sa distruga Ucraina si sa comita acest genocid impotriva poporului ucrainean, va exista o data viitoare si va fi in tarile NATO, cu o amenintare nucleara fara precedent. Recomandarile mele: Nu cer NATO sa atace direct Rusia, dar pot vorbi din istorie si am cunostinte despre Vladimir Putin. E un dictator si, daca va distruge Ucraina, nu-l mai putem opri. Sa nu incercam sa-l chemam pe ucigas din buncarul lui din Ural. Mesajul este pentru cei care ii fac voia. O vor face? Vreti cu totii sa muriti? Sa trimitem Rusia in epoca de piatra din punct de vedere tehnologic. Boicotarea industriei petroliere nu va fi necesara daca tehnologia necesara nu este disponibila. Industria se va opri. Acest lucru va presupune un sacrificiu, reorganizarea si cresterea productiei. Este intotdeauna tragic ca cetatenii sufera, dar nu sunt bombardati in casele lor ca ucrainenii. Fiecare element al societatii ruse trebuie sa faca presiuni asupra lui Vladimir Putin, pentru a-i oferi posibilitatea de a alege intre el si ceilalti. Unii il vor sprijini, dar pentru cât timp? Un mesaj clar pentru generalii Rusiei: ca vor fi anihilati daca vor atinge macar un centimetru dintr-o tara NATO. Trimite toate armele, inclusiv avioanele blocate, in Ucraina. Fiecare zi in care Ucraina rezista ne ofera posibilitatea de a comunica aceasta catastrofa oamenilor care il pot opri cu adevarat pe Vladimir Putin: poporul Rusiei, de la oligarhi la comandanti si protestatari. Lasati-l fara rezerve. Viteza este cheia pentru a le opri platile si pentru a le confisca bunurile inainte de a le ascunde. Amenintarile de genul «Nu stiu ce ii asteapta» nu au niciun efect daca Vladimir Putin nu te crede. Arata-i-o! Tuturor politicienilor si mass-media: Nu il mai numiti pe Vladimir Putin presedinte! Este un dictator! Cuvintele au multa putere. Nu merita un titlu democratic”, a spus marele sahist Garry Kasparov pe Twitter.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea