Social

#ce #pe #bulgaria #romania #raport #aderare

Romania si Bulgaria, intrate in UE cu "pacaleala" CE

Doi europarlamentari acuza Comisia Europeana ca a prezentat gresit situatia Bulgariei si Romaniei dinainte de aderarea la UE. Cei doi oficiali sustin ca CE a pacalit Parlamentul European pentru a accepta noii membri.

Parlamentarii socialisti Paolo Kazaka (Portugalia) si Dan Jorgensen (Danemarca) au adaugat un document raportului discutat in prezent de membrii PE, care ar trebui sa aprobe cheltuielile Comisiei Europene din 2007.

In textul acestuia, ei sustin ca aderarea Romaniei si Bulgariei nu a fost tratata de CE cu seriozitatea necesara. Cei doi acuza chiar ca raportul CE despre gradul de pregatire al tarilor a fost scris cu scopul de a induce in eroare .

"Suntem de parere ca CE a neglijat criteriile de la Copenhaga pentru aderare si a indus in eroare opinia publica si Parlamentul European cu privire la gradul de pregatire al Bulgariei si Romaniei, lezand astfel reputatia UE si dezvoltarea stabila a acestor state", au spus cei doi europarlamentari socialisti, citati de Adevarul.

Celor doi li s-a alaturat si europarlamentarul german din PPE, Ingeborg Grassle, care a acuzat Comisia ca a mintit despre stadiul de pregatire al Bulgariei si Romaniei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea