Social

#aderare spatiul Schengen # romania spatiul schengen #spatiul schengen #romania

Romania se califica pentru intrarea in spatiul Schengen

Romania si Bulgaria au indeplinit toate criteriile cerute de Comisia Europeana pentru aderarea la Spatiul Schengen. Anuntul a fost facut public de catre purtatoarea de cuvant a executivului european Mina Andreeva.

Acum, aderarea Romaniei la spatiul Schengen depinde de celelalte state membre UE.

"Consideram ca Bulgaria si Romania se califica pentru accesul in Spatiul Schengen. Acum, va fi necesara o decizie in unanimitate a tarilor membre UE", a declarat Mina Andreeva intr-o conferinta de presa desfasurata la Bruxelles, potrivit stirileprotv.ro.

Premierul Dacian Ciolos sustinea in urma cu o luna ca Romania face eforturi pentru a se integra in aceasta zona. Mai mult, acesta a sustinut in timpul unui discurs sustinut la ambasada Romaniei din Belgia, inaintea unei vizite oficiale in Olanda ca Romania nu trebuie sa se milogeasca pentru a primi acces in spatiul Schengen.

"Am auzit discutii in Romania 'de ce sa ne mai batem noi sau sa ne milogim pentru Schengen, atat timp cat altii, dimpotriva, sunt reactivi vizavi de acest lucru'. Spatiul Schengen e un element de integrare in UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o intalneste problematica, discutia aceasta. Romania a facut eforturile de integrare in Schengen si nu cred ca se pune problema sa ne milogim atunci cand ne sustinem punctul de vedere. Eu cred ca Romania trebuie sa vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent ca e vorba de spatiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme", a fost declarati premierul Ciolos.

Acum totul depinde de votul celorlalte tari europene. Olanda s-a opus in trecut aderarii Romaniei la Schengen.

Sursa foto: cotidianul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea