Social

Romania s-a jucat cu Luxemburg

Iesita de un deceniu din circuitul marilor competitii, ultima calificare la un turneu final datand din 1996, de la Europenele din Spania, reprezentativa masculina de handbal a Romaniei a debutat cu dreptul in preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, reusind doua victorii zdrobitoare in fata modestei echipe a Luxemburgului, cu scorurile de 36-20 (16-7) si 35-15 (16-6).
Constienti ca nu au nici o sansa, oaspetii au acceptat sa dispute ambele partide la Oradea . Cu exceptia primelor minute ale fiecarui joc, cand au si condus cu un gol, handbalistii luxemburghezi, care sunt cu totii amatori, au reprezentat o prada usoara pentru tricolori . Surprinzator, pe banca acestora a stat, in calitate de secund, romanul Adrian Stot, nimeni altul decat antrenorul echipei CSM Oradea. Stot a fost cooptat in colectivul tehnic al oaspetilor gratie prieteniei care il leaga de antrenorul principal, Dominique Gradoux, dar va reveni la Oradea dupa incheierea preliminariilor.
"Nu facem nunta dupa aceste victorii obtinute in fata unui adversar, sa recunoastem, modest. Echipa a evoluat oscilant si mai avem de lucrat la capitolul omogenitate in atac, pentru ca jucatorii din strainatate ni s-au alaturat doar din 2 ianuarie. Sunt insa multumit de felul in care am jucat in aparare", ne-a declarat antrenorul tricolorilor, Lucian Rasnita .
Menajati in primul meci, din cauza unor probleme de sanatate , Bibirig si Novanc au fost introdusi in teren in cel de-al doilea, dar prezenta lor la partida cu Letonia, programata miercuri, in deplasare, este incerta. "Maine (n.r. - astazi) avem programate doua antrenamente, dupa care vom vedea daca putem conta pe ei. Daca nu vor fi complet refacuti, vor ramane acasa, pentru ca va fi un meci pe viata si pe moarte, iar noi avem nevoie numai de jucatori valizi. Medicul lotului mi-a dat asigurari ca vor ajunge la capacitate maxima la sfarsitul saptamanii, cand este programat returul cu letonii, tot la Oradea", a completat Lucian Rasnita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea