Social

Romania, pentru prima data la Bienala de Arta de la Caserta

Un nou eveniment artistic cu caracter international organizat de statul italian si-a propus sa concureze ca importanta prestigioasa Bienala de la Venetia: Bienala de Arta de la Caserta, care in acest an se desfasoara in acest an in perioada 25 aprilie - 11 mai.

In spatiile Muzeului de Arta si ale Complexului Belvedere di San Leucio din orasul care, pastrand amprenta dinastiei Burbonilor, reprezinta o interfata culturala intre nordul si sudul peninsulei italice, vor expune impreuna artisti care si-au obtinut consacrarea in ultimile decenii ale secolului trecut si tineri creatori in devenire din intreaga lume.

La editia din acest an participa, pentru prima data, Romania, Brazilia, Argentina si Republica Moldova.

Prezenta Romaniei, rezultat al demersurilor Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia si al sprijinului financiar din partea Institutului Cultural Roman, se va concretiza in operele a doi tineri artisti plastici, Simona Vilau si Mihail Cosuletu.

Simona Vilau s-a nascut pe 18 mai 1983 in Tirgu Jiu, Romania. In 2002 a absolvit Liceul de Arta din orasul natal, la sectia pictura, iar in 2006 a absolvit Facultatea de Arte Plastice, specializarea pictura, la clasa prof. univ. Sorin Ilfoveanu , din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Proiectul sau de licenta, denumit Oedip si Domnul O, a castigat Marele Premiu al Senatului Universitatii. O controversata expozitie personala la Galeria Simeza din Bucuresti, intitulata Regele pe divan, s-a soldat cu Premiul Fundatiei Alexandru Tzipoia pentru cea mai buna expozitie a unui tanar artist din anul 2006.

In prezent, artista isi finalizeaza masteratul in arte vizuale in cadrul aceleiasi institutii de invatamant, cu lucrarea Communication breakdown. Beatrice & Lolita, Samson & Dalila, Iudit & Holofern etc.

Simona Vilau a participat la o serie de expozitii colective importante, dintre care amintim ACUM (2003 - Casa Radio , Bucuresti), expozitia Taberei de pictura a Fundatiei ANONIMUL (2004 - Club Prometheus, Bucuresti), Figurativo leggero (2005 - Accademia di Romania, Roma), Transmissionen III (2006 - Galeria Academiei de Arta si Design, Stuttgart), expozitia itineranta frumoasa si bestia (2006 - Galeria Muzeului Bruckenthal, Sibiu; K.O.KE.M. - Miercurea Ciuc; Casa Matei - Cluj-Napoca; Anaid Art Gallery - Bucuresti), Gala Premillor Cuvantul (Sala Auditorium, Muzeul National de Arta al Romaniei) si recenta Mitologie temporanee (2008 - Galeria ARIPA, Torino) etc.

O parte din lucrarile sale pot fi vizionate pe blog-ul www.simonevillau.blogspot.com si pe site-ul www.artmix.ro.

Mihail Cosuletu s-a nascut pe 7 noiembrie 1982, la Brasov. In 2001 a absolvit Liceul de Arta din orasul natal, la sectia pictura, iar in 2005 a absolvit Facultatea de Arte Plastice, specializarea pictura, la clasa conf. univ. dr. Alexandru Chira, din cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti. Proiectul sau de licenta, numit sugestiv Republica Ovidiului in Lupta cu Principiul, a constat intr-o lucrare pe panza, de dimensiuni impresionante, cu suprafata de 18 metri patrati.

Doi ani mai tarziu, in 2007, isi finalizeaza studiile de masterat in arte vizuale in cadrul aceleiasi institutii de invatamant, cu lucrarea Anatomia orbului, magazia capitanului sau proiect de mitologie personala, proiect concretizat ulterior in cea de-a patra expozitie personala la UNAgaleria din Bucuresti, in iunie 2007. Trei luni mai tarziu, Fundatia Alexandru Tzipoia ii ofera Premiul pentru cea mai buna expozitie a unui tanar artist din anul 2007.

Mihail Cosuletu a participat si la o serie de expozitii colective, dintre care amintim ACUM (2003 - Casa Radio, Bucuresti), expozitia Taberei de pictura a Fundatiei ANONIMUL (2004 - Club Prometheus, Bucuresti), Salonul National (2006 - Galeria de Arta, Bistrita), Tour(s) de France (2007 - Galeria NIT, Bucuresti), Gala Premiilor Cuvantul (Sala Auditorium, Muzeul National de Arta al Romaniei) si recenta Mitologie temporanee (2008 - Galeria ARIPA, Torino).
 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea