Social

#romania #uniunea europeana #tarife mici #apeluri telefonice

Romania ocupa locul 2 in UE la tarifele mici pentru apeluri telefonice

Romania are tarife foarte mici pentru apelurile mobile, doar 2,2 eurocenti/minut, astfel ca se claseaza pe locul 2 in topul tarilor din Uniunea Europeana care practica preturi reduse la telefonia mobila.

Tarife mai mici decat cele practicate in Romania se gasesc doar in Lituania, unde utilizatorii de telefonie mobila platesc doar 1,9 eurocenti/minut. La polul opus se situeaza Olanda, tara in care tariful mediu pentru apelurile telefonice este de 14,7 eurocenti/minut, se arata intr-o statistica a Comisiei Europene.

Aceste diferente foarte mari in ceea ce priveste tarifele pentru apelurile mobile nationale nu isi gasesc explicatia in diferentele de calitate, astfel ca oficialii europeni se gandesc sa uniformizeze preturile practicate de companiile de telefonie mobila.

Ei isi argumenteaza initiativa prin faptul ca diferentele uriase pentru apelurile mobile nu sunt avantajoase pentru consumatori si sustin ca o piata unica a telecomunicatiilor ar fi mult mai benefica.

"Este esential sa se ia rapid masuri la nivelul intregii UE pentru a realiza o piata unica veritabila si un grad optim de conectare la nivelul intregului continent", a declarat Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene, conform jurnalul.ro.

Sursa foto: goodenoughmother.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea