Social

#cheltuit #bani #comisia europeana #parlamentul european #fonduri europene #diaconescu

Romania nu este inspectata inca pe tema cheltuirii banilor europeni

Romania nu este deocamdata inspectata in legatura cu modul de cheltuire a fondurilor europene. Ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu, a declarat astazi ca Executivul roman nu a primit nici o solicitare pe aceasta tema si nici nu s-a pus problema la trimiterea unei echipe de inspectie de catre Comisia Europeana.  

Diaconescu a lasat sa se inteleaga faptul ca tara noastra nu asteapta nici o comisie de inspectie din partea europenilor, desi saptamana trecuta, Parlamentul European ceruse Comisiei Europene sa alcatuiasca un raport special pentru Romania, pe tema modului in care au fost cheltuite fondurile europene in tara noastra. Respectivul document ar urma sa fie redactat pana pe 15 iulie si ar trebui sa urmareasca modul in care coruptia existenta in tara noastra a afectat cheltuirea banilor de la UE.

Conform Realitatea TV, Parlamentul European a criticat Comisia Europeana pentru ca nu a tratat cu maxima seriozitate aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniune, dezinformand PE cu privire la cat de pregatite sunt cele doua tari pentru a deveni membre UE.

Se pare ca Legislativul european pune sub semnul intrebarii evolutia reformei in justitie din tara noastra, astfel ca, pana si acordarea unui imprumut de catre Comisie ar fi conditionat de aceste progrese din tara noastra. Acest lucru a fost sustinut si de europarlamentarul Adrian Severin , care a declarat ca europenii asteapta mai mult din partea tarii noastre.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea