Social

#ciclon marea neagra # ciclon romania #fenomene meteo extreme #ciclon #romania

Romania, lovita de un CICLON format in Marea Neagra. Efecte dezastruoase asupra vremii. Va fi afectata toata tara!

Meteorologii au vesti proaste! Romania este lovita de un ciclon format in Marea Neagra care va avea efecte dezastruoase. Este un fenomen extrem de rar care se produce in tara noastra.

 

 Potrivit expertului climatolog Roxana Bojariu, ciclonul este o masa de aer pe scara larga care se roteste in jurul unui centru puternic de presiune atmosferica scazuta. 

"Fenomenul despre care vorbim - pentru ca are sursa de alimentare vaporii de apa din Marea Neagra - va lovi mai ales estul tarii. Bineninteles ca in intreaga tara poate sa aiba influente. Trebuie urmarite toate actualizarile meteo. Astfel de fenomene au o dinamica a lor care este extrem de complexa", a afirmat Roxana Bojariu pentru realitatea.net. 

"Pe fondul unor confuguratii scazute ale presiunii atmosferice a aparut si acest cicoln. Interesant este ca s-a format deasupra Marii Negre. Afectata, cum spuneam, va fi zona de est cu influente in toata tara", a aratat Roxana Bojariu.

Un astfel de fenomen va aduce cu sine ploi abundente si intensificari ale vantului.

Elena Mateescu, director ANM, despre ciclonul care urmeaza sa loveasca Romania

Elena Mateescu, director ANM, a precizat ca ciclonul care se indreapta spre Romania va aduce vreme rea in urmatoarele zile. De asemenea, expertul a precizat ca aparitia ciclonului va fi vizibila in Marea Neagra, iar dupa aceea va ajunge si in tara. In decursul zilei de vineri, deasupra Marii Negre se va forma un ciclon, iar partea de sud-est a tarii va fi cea mai afectata.

“Da, este posibil ca in continuare in jumatatea estica si mai ales partea de sud-est a tarii, ma refer la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei sa fie cele mai afectate mai ales incepand de joi noaptea si pe parcursul zilei de vineri de cantitati de precipitatii mai importante si sa discutam pe parcursul perioadei cu precipitatii care sa depaseasca in continuare la nivel local 30-50 l/mp si de intensificari ale vantului pe perioada ploilor cu viteza de 45-50 km/h, sa vorbim de vijelii si izolat caderi de grindina, a spus Elena Mateescu, directorul ANM la Antena 3.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea