Social

#nationala #amical #letonia #fotbal

Romania-Letonia 1-0, intr-un meci amical disputat la Urziceni

Nationala Romaniei a trecut miercuri de selectionata similara a Letoniei, scor 1-0, intr-un meci amical disputat la Urziceni, acesta fiind ultimul test al tricolorilor inainte de debutul in preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2010.

ROMANIA - LETONIA 1-0 (Dica 52-penalty)


Romania: Lobont - Sapunaru, Tamas (Moti 63), Ghionea, Pulhac (Nicolita 46) - Contra (Ogararu 46), Radoi (Costea 73), Paraschiv (C. Lazar 46) - Dica, Cocis - Marica (Bratu 46). Antrenor: Victor Piturca.

Letonia: Vanins (Kolinko 46) - Klava, Gorkss, Stepanovs (Savcenkovs 65), Kacanovs (Zirnis 81) - Laizans (Kolesnicenko 65), Astafjevs (Mezeckis 79), Solonicins - Pereplotkins, Verpakovskis (Butriks 74), Karlsons. Antrenor: Aleksandrs Starkovs.

Cartonase galbene: Tamas 12 / Kolesnicenko 83

Arbitri: Tom Ovrebo - Geir Holen, Jan Petter (toti din Norvegia)

Stadion: Tineretului; Spectatori: 7.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 52: Nicolae Dica a executat o lovitura de la 11 metri obtinuta de Banel Nicolita .

Inainte de startul partidei, toti jucatorii echipei nationale au aruncat in tribunele stadionului din Urziceni mai multe mingi.

In minutul 51, la o patrundere in adancime a lui Banel Nicolita acesta a fost busculat de portarul letonilor Vanins, iar arbitrul Ovrebo a acordat penalty pentru tricolori, care a fost transformat de Nicolae Dica.

In minutul 58 al partidei, Girts Karlsons a scapat singur cu Bogdan Lobont, dupa o greseala a lui Costin Lazar, dar letonul a trimis mingea in transversala portii tricolorilor.

Selectionerul nu a putut conta in meciul cu Letonia pe mai multi jucatori de baza ai nationalei, toti avand probleme de sanatate: Cristian Chivu, Razvan Rat, Adrian Mutu, Codrea, Daniel Niculae, Dorin Goian, Marius Niculae si Ovidiu Petre. De asemenea, Piturca nu l-a convocat nici pe Florentin Petre , pentru ca a ales sa joace cu Cosmin Contra pe postul de mijlocas dreapta, pentrui a le face loc in aparare lui Sapunaru si Ogararu, in timp ce Stefan Radu, care a fost in lotul nationalei pentru EURO 2008, a fost lasat sa joace pentru selct ionata U21 in meciul contra Tarii Galilor, din preliminariile Campionatului European din 2009.

Din cauza absentei unor jucatori precum Adrian Mutu sau Cristian Chivu, selectionerul Piturca a ales sa il numeasca in postura de capian pe Cosmin Contra, jucatorul de 32 de ani care a adunat pana in acest moment 66 de selctii la prima reprezentativa, pentru care a marcat 7 goluri.

Jucatorul Universitatii Craiova, Florin Costea, si cel al Otelului Galati, Gabriel Paraschiv, au fost convocati in premiera la echipa nationala, iar ambii au bifat primele minute pentru Romania. Primul dintre ei a fost chemat de urgenta, dupa ce Adrian Mutu s-a accidentat la cot in timpul unei sedinse de antrenament si va fi indisponibil mai mult timp.

In lotul largit al Letoniei pentru meciul cu Romania a fost prezent si portarul echipei Dinamo, Denis Romanovs, insa antrenorul a decis sa nu il tina nici macar pe banca de rezerve la partida cu tricolorii.

La partida de la Urziceni au asistat si circa 40 de suporteri letoni, care au ajuns la stadion cu circa o ora inainte de meci cu un autocar. In momentul intanarii imnului tarii lor, acestia ua arborat un steag de circa 25 de metri patrati si au cantat imnul impreupa cu echipa.

La intrarea in stadion suporterii echipei nationale au fost intampinati de organizatori care le-au oferit acestora eserfe cu insemnele echipei nationale a Romaniei.

La meci au fost prezenti, printre altii, presedintele FRF, Mircea Sandu, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, directorul general al echipei Otelul Galati, Marius Stan, antrenorul secund de la Dinamo, Jean Vladoiu, presedintele gruparii AFC Urziceni, Mihai Stoica, arbitrul Sorin Corpodean , patronul Stelei, Gigi Becali, si Viorel Paunescu. De asemenea, la meci au asistat si jucatorii echipei AFC Urziceni, in frunte cu antrenorul Dan Petrescu.

Acesta a fost cel de-al patrulea amical pe care nationala Romaniei l-a jucat impotriva Letoniei, iar pana acum tricolorii au reusit sa obtina 3 victorii si un rezultat de egalitate.

De asemenea, acesta a fost ultimul test al echipei nationale inainte de debutul in preliminariile pentru Campionatul Mondial din Africa de Sud. Romania face parte din Grupa 7 de calificare la turneul final din 2010, alaturi de Franta, Serbia, Lituania, Austria si Insulele Feroe . Tricolorii vor debuta in campania de calificare cu un meci care se va disputa pe 6 septembrie, impotriva Lituaniei (stadion Dr. Constantin Radulescu din Cluj, de la ora 21:00). In acest an, nationala va mai disputa doua partide, cu Insulele Feroe, pe 10 septembrie (stadion Torsvollur din Torshavn, de la ora locala 17:30, 19:30 in Romania) si cu Franta pe 11 octombrie (stadion Farul din Constanta, ora 20:30).


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea