Social

#carne de porc #dioxina #import

Romania - invadata de carne de porc periculoasa

ANSVSA, autoritatea nationala care raspunde de siguranta alimentelor, a fost instiintata marti dupa-amiaza de catre UE despre tonele de carne de porc cu dioxina care au ajuns in Romania . Din pacate, cea mai mare parte din carne ajunsese deja la consumatorul final, in jumatate de tara.

Cu ajutorul sistemului european de alerta, ANSVSA, a depistat ieri depozitul cu 3,6 tone de carne de porc infestata cu dioxina. Atunci cand au ajuns, depozitul era gol. Carnea fusese vanduta la cinci firme din Ilfov, Buzau si Olt care o distribuisera mai departe. 

Prima avertizare in spatiul european legata de carnea de porc irlandeza s-a dat pe 8 septembrie. Dupa trei luni in care problema nu a fost luata in serios de ANSVSA, controalele au descoperit un lucru socant. 40 de tone de carne de porc din Irlanda au ajuns la Cluj de unde, 36 de tone din ea, au fost raspandite prin 37 de firme, in 24 de judete.

Mai multe detalii despre judetele in care a ajuns carnea de porc, in Gandul

"Desi cele mai intes mediatizate efecte referitoare la dioxina sunt cele legate de contaminarea diferitelor alimente (in special carne), intoxicatia acuta cu dioxina pe aceasta cale nu este posibila, datorita dozelor mici de dioxina din carne, iar intoxicatia cronica legata exclusiv de consumul de carne contaminata este posibila doar in conditiile in care aprovizionarea cu carne a unei zone este facuta dintr-o singura sursa, si aceea sa fie contaminata." a declarat dr. Alecse Ditoiu.

Mai multe detalii despre cum ne poate afecta dioxina, in articolul Ce este dioxina?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea