Social

#klaus iohannis #stare de urgenta #presedinte

Romania intra in stare de urgenta de luni

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a decis sa decreteze starea de urgenta in Romania incepand de luni, 16 martie, pentru a permite o lupta mai eficienta cu epidemia de coronavirus.

Acesta stare de urgenta va face posibila alocarea de noi resurse. Guvernul va avea posibilitatea sa aloce mai multi bani pentru medicamente. Aceasta procedura va permite sa se faca achizitii.Starea de urgenta dureaza 30 de zile, cu posibilitate de prelungire.

Apelul presedintelui catre populatie

Presedintele Romaniei a facut apel si la populatie ca sa respecte regulile impuse de autoritati.

"Avem nevoie de voi ca sa respectati indicatiile si regulile de igiena si, da, avem nevoie sa evitati contactele care nu sunt necesare si sa informati corect din surse publice, direct de la autoritati," a transmis Klaus Iohannis.

Romania a intrat in "scenariul 3" de coronavirus, cu 102 cazuri de persoane infectate cu noul COVID-19.

Ce inseamna stare de urgenta

Starea de urgenta reprezinta ansamblul de masuri exceptionale de natura politica, economica si de ordine publica aplicabile pe intreg teritoriul tarii sau in unele unitati administrativ-teritoriale in doua situatii diferite: daca exista unele pericole grave actuale sau iminente privind securitatea nationala sau in cazul unor calamitati care fac necesara prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor unor dezastre.

Starea de urgenta si starea de asediu sunt masuri exceptionale ce pot fi instituite de catre Presedintele Romaniei, prin decret, cu incuviintarea Parlamentului, potrivit Agerpres.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea