Social

#lockdown #coronavirus #raed arafat #romania

Romania intra in lockdown? Ce spune Raed Arafat

Situatia epidemiologica din Romania este tot mai grava. De altfel, este cea mai grava de la inceputul pandemiei. Prin urmare, multe persoane se intreaba daca ne asteapta un nou lockdown, mai ales ca incidenta pe tara se apropie de 6 cazuri la mia de locuitori.

 

Intrebar despre posibilitatea unui lockdown, Raed Arafat a declarat ca momentan nu se doreste acest lucru. Acesta a mai precizat ca daca romanii ar respecta masurile de protectie si s-ar vaccina, acest scenariu va putea fi evitat in viitor.

“La acest moment, eu consider ca, daca am respecta masurile pe care le avem si daca fiecare dintre noi ar respecta masurile complet, am putea sa controlam situatia. Din pacate, am vazut imagini chiar in weekend-ul trecut, la anumite cluburi care tineau festivitati cu dansuri, la 2 dimineata, care nu respecta absolut nicio regula. Asta este iresponsabilitatea la momentul asta din partea unora si din cauza carora am ajuns in aceasta faza.

Pentru unii amenzile care se dau sunt o mica atentionare, pentru ca ei fac suma foarte rapid, in prima ora dintr-o noapte de acest gen”, a explicat Raed Arafat. 

Seful DSU le cere romanilor sa respecte masurile de protectie, pentru a tine sutatia sub control, in situatia in care cresc zilnic numarul deceselor si a celor depistati pozitiv. 

”Poate ne oprim, cand apar anumite masuri, sa cautam cum putem sa le eludam si cautam sa le respectam, macar cateva luni sa trecem de situatia asta in care suntem”, a adaugat seful DSU, potrivit B1.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea