Social

#vremea #cod galben de inghet #ninsori Romania # iarna romania #ninsori

Romania, in pragul inghetului! Cod galben de ninsori, in 8 judete!

Azi-noapte, in Romania, temperaturile au coborât sub pragul ingheţului! Zapada a atins 20 de centimetri, iar meteorologii au anuntat ca cod galben de ninsori in opt judeţe ale ţarii: Alba, Hunedoara, Arad, Bihor, Cluj, Satu-Mare, Bistrita Nasaud si Maramures.


“Desi abia ne apropiem de jumatatea toamnei, in multe zone din ţara noaptea care a trecut a fost una extrem de rece. Minimele au coborât chiar si sub pragul ingheţului. La Miercurea Ciuc, de exemplu, s-au inregistrat in zori minus sase grade, iar in Sibiu, minus patru. in Capitala, la staţia meteo de la Baneasa minima a fost de numai doua grade”, a afirmat, pentru Realitatea TV, Meda Andrei, meteorolog ANM

Cod galben de ninsoare:

Valabil de la 06-10-2016 ora 10:00 pana la : 06-10-2016 ora 16:00

In zona: judetul Alba: Zona de munte;

Se vor semnala : ninsoare moderata ce determina scaderea vizibilitații izolat sub 100 m

Valabil de la 06-10-2016 ora 9:50 pana la : 06-10-2016 ora 15:50

In zona: judetul Hunedoara: Zona de munte;
Judetul Bihor: Zona de munte;
Judetul Arad: Zona de munte;

Se vor semnala : ninsoare moderata ce determina scaderea vizibilitații izolat sub 100 m

Valabil de la 06-10-2016 ora 9:45 pana la : 06-10-2016 ora 16:00

In zona : judetul Cluj: Zona de munte;
Judetul Satu-Mare: Zona de munte;
Judetul Bistrita-Nasaud: Zona de munte;
Judetul Maramures: Zona de munte;


Stratul de zapada cazut in zonele de munte, in ultimele 24 de ore in judetul Maramures, a depasit 20 de cm si continua sa ninga, a declarat, joi, purtatorul de cuvant Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Amalia Babici Man.

"In zonele de munte inalte, dar si in satele si comunele asezate in vecinatatea muntilor Pietrosul Rodnei, Gutai si Tibles, ninge fara oprire de aproape 24 de ore. La altitudini de peste 1.200 de metri, in Muntii Maramuresului si Pietrosul Rodnei, stratul de zapada depus depaseste 20 de cm", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, traficul rutier pe principalele drumuri nationale, judetene si comunale se desfasoara in conditii normale, insa pe DN 18 si DN 19, tronsoane care traverseaza versanti muntosi pe unele portiuni, traficul este ingreunat de vizibilitatea redusa.

 

Conform ANM, incepand din seara zilei de vineri, 07 octombrie si pana in dupa-amiaza zilei de sambata, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat si vor cuprinde regiunile din jumatatea de sud-est a teritoriului, unde cantitatile de apa vor fi insemnate.

 

 

Sursa foto: pixabay

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea