Social

Romania, in lipsa de talente

Romania fara specialisti si talente . Aceasta este concluzia la care a ajuns o companie de recrutare din tara noastra, respectiv Manpower Romania, intr-un studiu ale carei concluzii sunt ca tara noastra se claseaza pe primul loc intre cele 32 de state analizate in ceea ce priveste deficitul de talente. 

Din documentul realizat de aceasta firma ce cauta resurse umane pentru diversi angajatori reiese ca 73 la suta dintre angajatorii din Romania se confrunta cu dificultati in gasirea de candidati calificati, potriviti pentru ce cauta angajatorii.

Studiul a mai fost realizat si in alte state ale lumii, insa, din nefericire, tara noastra conduce la capitolul “lipsa de talente si specialisti”, fiind urmata in clasament de Japonia, unde 63% din angajatori au dificultati in a gasi oamenii potriviti pentru joburile lor, Hong-Kong cu 61 de procente, Singapore (57%) si Australia (52 la suta). 

Potrivit conducerii Manpower, in Romania, aceasta situatie de criza confirmata de procentul deosebit de ridicat privind dificultatea ocuparii posturilor vacante a fost determinata, pe de o parte, de dezvoltarea economica a Romaniei din ultimii ani, dar si de criza de forta de munca din alte regiuni, potrivit conducerii Manpower.

Potrivit studiului, realizat, la sfarsitul lunii ianuarie, prin chestionarea a 43.000 de angajatori din 32 de tari, 31 la suta dintre acestia au raportat probleme cu acoperirea necesarului de personal. Insa, comparativ cu anul 2007, la nivel mondial, numarul angajatorilor care au dificultati in gasirea celor mai potriviti oameni a scazut de la 41% la 31% in 2008. 

Cercetarea pentru Romania a fost realizata prin intervievarea a 841 de angajatori, dintre care 73 la suta au indicat probleme in acoperirea posturilor. Studiul are o marja de oroare de +/- 3,4 la suta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea