Social

# informari de vreme rea #cod portocaliu canicula #avertizare meteo #cod galben ploi #romania # ploi torentiale

Romania, impartita in doua! Cod portocaliu de canicula si cod galben de ploi torentiale!

Vremea continua sa le dea romanilor batai de cap. Canicula face in continuare ravagii in cea mai mare parte a tarii, iar disconfortul termic este deosebit de accentuat. Pe de alta parte, 13 judete dint tara se afla sub atentionare de tip cod galben de ploi torentiale.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de vreme rea, valabile in urmatoarea perioada. Canicula predomina in majoritatea regiunilor!

COD GALBEN de ploi torentiale

In intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 22:00, 13 judete din Romania vor fi afectate de ploi torentiale si instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in zona Carpatilor Orientali si in estul Carpatilor Meridionali, precum si in cea mai mare parte a Moldovei, in nord-estul Munteniei si nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si, mai ales dupa-amiaza, vor fi averse torentiale, descarcari electrice si izolat grindina si vijelii. In intervale scurte de timp, cantitatile de apa vor depasi local 20...40 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica vor mai fi pe alocuri si in restul teritoriului.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

In intervalul 29 si 30 iunie, Crisana, Banat si sud-vestul Olteniei se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de caldura persistenta, canicula si disconfort termic accentuat.

“In cursul zilelor de marti si miercuri (29 si 30 iunie), in judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valul de caldura se va intensifica, disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat, va fi canicula, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35...38 de grade.

 Joi (1 iulie), in estul si sudul teritoriului disconfortul termic se va mentine ridicat, dar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii si se va mentine accentuata pana la sfarsitul saptamanii.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

In intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de canicula si disconfort termic accentuat.

„In intervalul mentionat, in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramuresului si sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati si va fi canicula. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 33 si 36 de grade, iar cele minime se vor situa intre 18 si 21 de grade.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea