Social

Romania dupa aderarea la UE – Poate fi cresterea economica una durabila? (III)

Textul < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de mai jos este un rezumat al dezbaterii ce a avut loc la Bruxelles, la 13 mai a.c., la "Friends of Europe"/FoE (unul dintre cele mai reputate centre de dezbateri din Europa). Textul, redactat de echipa FoE, poate fi citit in versiune engleza pe site-ul centrului.

Doamna Flores Gual a mentionat ca deficitul bugetar al Romaniei a crescut in ultimii ani si , chiar daca acesta nu este la fel de ridicat ca in alte tari, evolutia sa este "ingrijoratoare". Si dl Daianu este preocupat de buget, tinind cont de cheltuielile aditionale cauzate de factori precum co-finantarea fondurilor europene sau reforma pensiilor. "Deficitele bugetare sint sub control, dar ele persista in ciuda cresterii economice sustinute. Ce s-ar intimpla daca economia ar incetini in mod semnificativ? Aceasta este o posibilitate reala din cauza preturilor in crestere ale energiei si alimentelor pe plan mondial", a mai spus dl Daianu.

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea