Social

#alcool #studiu #romani #alcool romani #moarte alcool

Romania, cea mai mare rata a mortalitatii cauzate de alcool in UE

Anual, peste 15.000 de romani isi pierd viata din cauza consumului de alcool. Dintre acestia, 3.500 sunt femei, iar 11.600 barbati, arata un studiu realizat recent de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Conform datelor studiului, romanii consuma 10-12 litri de alcool pur pe cap de locuitor, anual, iar acest lucru pozitioneaza tara noastra pe primul loc in Europa la acest capitol.

Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la decesele provocate de alcool in randul femeilor si pe locul 4 la barbati, dupa Estonia, Letonia si Lituania.

Pe plan mondial, Uniunea Europeana este lider la decesele provocate de alcoolism, cu pese 23 de milioane de dependenti de alcool. Majoritatea persoanelor care au acest viciu mor din cauza cirozei hepatice sau a bolilor cardiovasculare. Cele mai multe sunt de sex masculin si au varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani.

Sursa foto: evz.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea