Social

Romania are din ce in ce mai multe victime ale violentei in familie

violenta in familie devine incet incet o caracteristica a societatii romanesti. Aceasta este concluzia Agentiei Nationala pentru Protectia Familiei care a constatat ca acest fenomen devine unul ingrijorator la nivelul societatii romanesti.

Situatiile Agentiei au aratat ca intr-un singur an, 2007 mai precis, in tara noastra, peste 8800 de persoane au fost victime ale violentei in familie. O cifra de asemenea ingrijoratoare este aceea a femeilor agresate, acestea constituindu-se intr-un procent de peste 75% din totalul persoanelor care apar in aceste situatii.

Un alt amanunt ingrijorator este cel referitor la numarul de persoane decedate din cauza fenomenului violentei in familie. Statisticile Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei arata ca acest tip de violenta a dus la moartea a 103 persoane, dintre care 50 au fost femei.

La capitolul locul de unde provin victimele agresiunilor, situatiile au aratat o situatie oarecum surprinzatoare – aceea ca acestea provin in cea mai mare parte din mediul urban, insa fara a exista o foarte mare diferenta intre urban si rural.

Un alt lucru ingrijorator este cel referitor la faptul ca 59% dintre barbatii care sunt victime ale violentei in familie sunt minori, acestia fiind agresati de parinti, in timp ce 77% dintre victimele de sex feminin sunt persoane adulte.

De asemenea, statisticile Agentiei pentru Protectia Familiei arata ca in perioada 2004 - 2007, in tara noastra aproape 38.000 de persoane au devenit victimele violentei domestice, agresorii uitand insa faptul ca aceste facpte sunt pedepsite de lege, putand face chiar si inchisoare.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea