Social

#dus #locuinta #toaleta #ue #romania

Romania are cele mai proaste conditii de locuit din UE

Romania se afla pe primul loc in randul statelor europene la numarul de locuinte in care nu exista o toaleta sau un dus, se arata intr-un raport publicat de Eurostat.

Astfel, Romania este statul cu cele mai proaste conditii de locuit din UE. Peste 40% dintre romani traiesc in locuinte care nu au toaleta conectata la reteaua de apa - canal si nu dispun de baie sau dus.

Peste 50% dintre romani traiesc in locuinte supraaglomerate, iar 22% reclama infiltrari de apa prin acoperis, umezeala in pereti sau pardoseala . Romanii stau insa bine in privinta iluminarii locuintelor, doar 8,7 la suta dintre romani considerand ca locuinta lor nu este suficient iluminata.

Potrivit aceluiasi raport, 37,7% dintre romani traiesc in apartamente, 60,7% in case si 1,6% in duplexuri.

La nivelul UE, 17,8% dintre europeni locuiesc in conditii supraaglomerate, 15,9% se plang de infiltratii de umezeala, 7,3% considera ca locuinta este prea intunecata si numai 3,5%, afirma ca nu au toaleta moderna si baie sau dus. Dupa tipurile de locuinte, 41,7% dintre europeni traiesc in apartamente, 34,3% in case si 23% in duplexuri.

Dupa Romania, Bulgaria este urmatoarea tara in care populatia nu dispune de toaleta sau dus in locuinta. Procentul este insa mult mai mic fata de Romania, de doar 26%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea