Social

#medicamente #cnas #scumpiri

Romania are cele mai ieftine medicamente din Europa

Romania are cele mai ieftine medicamente din Europa, a spus presedintele Casei Nationale de Sanatate, Nicolae Lucian Duta , care a adaugat medicamentele scumpe prescrise bolnavilor nu aduc neaparat eficacitatea terapiei, iar CNAS isi propune sa eficientizeze actul medical.

Seful CNAS a asigurat ca medicamentele nu se vor scumpi. "Nu are cum sa creasca pretul la medicamente, in Romania exista pretul cel mai mic al medicamentelor din Europa", sustine el.

Cu toate acestea, peste 5,5 milioane de Pacienti romani cu boli cronice vor plati, de la 1 aprilie, in medie cu 40% in plus pe medicamentele compensate, daca proiectul de contract cadru al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va fi aprobat de guvern, spun reprezentantii producatorilor de medicamente.

Potrivit proiectului de contract cadru al CNAS, schema de compensare a medicamentelor ar urma sa fie schimbata, de la referentierea pe generic (denumire comuna internationala a substantei continuta de medicamente), la referentierea pe clasa terapeutica, ceea ce inseamna ca CNAS va compensa medicamentele cele mai ieftine medicamente dintr-o clasa terapeutica.

Masura CNAS va afecta mai ales pacientii care sunt nevoiti sa ramana pe aceeasi schema de tratament, si care vor fi obligati la o coplata pentru medicamentele prescrise pe reteta.

 ( citeste continuarea pe Ziare.com )
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea