Social

#infectare #imbolnavire #virus #gripa #h1n1 #gripa porcina

Romania are 269 de cazuri de gripa porcina, expertii se asteapta la peste 3,5 milioane de morti din cauza gripei

Romania a ajuns la 269 de cazuri de imbolnavire cu noua gripa , in ultimele 24 de ore, in toata tara fiind inregistrate sapte noi cazuri de infectare cu H1N1. Expertii in medicina au facut noi scenarii privind evolutia bolii in statele UE . In cea mai negativa ipoteza aproximativ 3,5 milioane de europeni ar putea muri din cauza gripei porcine.

Cele sapte noi cazuri semnalate in tara noastra sunt provenite fie din cetateni romani intorsi din strainatate, care au manifestat simptomele bolii dupa revenirea in tara, dar si contacti ai celor care s-au imbolnavit pana acum.

La nivel european, in ultimele 24 de ore, cele mai multe noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost inregistrate in Germania, 337, numarul total ajungand la 12.830, dupa cum noteaza Realitatea.net. De la aparitia virusului, in Europa au fost depistate peste 40.150 de cazuri si au murit de gripa porcina 63 de persoane, potrivit datelor centralizate de Centrul European de Prevenire a Bolilor (ECDC). In Romania primul caz de imbolnavire cu H1N1 a fost depistat in luna mai, la o romanca intoarsa din SUA.

Specialistii europeni in medicina au anuntat ca au ajuns la patru ipoteze cu privire la modul in care virusul ar putea evolua in statele UE. Potrivit acestora, cel mai optimist scenariu spune ca aproximativ 40000 de oameni si-ar pierde viata din cauza imbolnavirii, in timp ce cel mai pesimist anunta peste 3,5 milioane de morti.

Expertii propun si grupurile-tinta de populatie care ar trebui sa fie vaccinate cu prioritate. Copiii sub doi ani si personalul medical sunt in fruntea listei de prioritati, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei. In ce priveste grupurile la risc, medicii au avertizat asupra faptului ca acestea sunt persoanele sub 65 de ani cu boli cronice precum cele respiratorii, cardiovasculare, diabet, hepatita, copiii sub 2 ani si femeile gravide.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea