Social

Romania ar putea lansa in toamna o campanie de vaccinare impotriva cancerului de col uterin

Romania ar putea lansa in aceasta toamna un program de vaccinare a tinerelor impotriva cancerului de col uterin , a declarat joi presedintele Albright Group, Madelaine Albright, dupa intrevederea cu premierul Tariceanu, la Palatul Victoria.

"Am venit in Romania cu un scop clar si anume sa discut despre teme legate de sanatate. Noi sustinem un program care ar implica vaccinarea tinerelor din Romania pentru a se realiza prevenirea. Probabil ca acest program va incepe chiar din aceasta toamna, cand fetele din Romania vor veni la scoala", a declarat Madelaine Albright.

Fostul secretar de stat al SUA a spus totodata ca Romania joaca "un rol foarte important" in Afganistan si Kosovo, cu precizarea ca nu face afirmatia in calitate de reprezentant al Guvernului american.

"In general, vreau sa-i multumesc premierului pentru relatia extraordinara pe care a construit-o intre SUA si Romania. Acum nu sunt un reprezentant al Guvernului american, dar pot sa spun ca, in ceea ce priveste cooperarea dumneavoastra in problemele legate de Afganistan si Kosovo, jucati un rol foarte important", a spus Albright.

In Romania apar anual peste 3500 de noi cazuri de col uterin , dintre care aproximativ 2000 sunt fatale, tara noastra ocupand, de peste 30 de ani, primul loc in Europa in privinta deceselor cauzate de cancerul de col uterin, arata un studiu dat publicitatii la finele anului trecut de Societatea Romana de Obstetrica- Ginecologie .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea