Social

#ion bazac #plan #pandemie #masuri #minister #gripa porcina

Romania ar putea fi lovita de gripa porcina, in valuri de cate opt saptamani

Romania ar putea fi lovita de mai multe valuri ale gripei porcine, care ar putea dura cate opt saptamani, cu varf in saptamana a patra. Aceasta este declaratia ministrului Sanatatii, Ion Bazac , care a declarat ca autoritatile romane sunt obligate sa intocmeasca un plan de pandemie , desi nu are inca nici un caz raportat.

Conform planurilor prezentate in cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta, un eventual val de pandemie al gripei porcine ar puta dura opt saptamani in Romania, cu varful in saptamana a patra, cand se va putea inregistra un absenteism puternic in institutii.

De aceea autoritatile au inceput sa aplice masuri de supraveghere a frontierelor, in special prin observarea de catre echipe de medici a calatorilor care vin din zonele considerate de risc.

Ministrul Dan Nica a precizat in aceasta dimineata ca autoritatile romane sunt pregatite pentru cazul in care unul sau mai multe cazuri de gripa porcina ar fi semnalate in tara noastra, la nivel institutional fiind elaborate planuri de masuri care ar putea fi aplicate in caz de pandemie.

In plus, cetatenii romani din intreaga tara vor primi acasa prin posta o scrisoare informativa, ce are un text similar in toate tarile UE. Conform Realitatea TV, ministrul Sanatatii a subliniat ca pana astazi, in Romania nu exista nici un caz diagnosticat sau suspectat cu infectie cu virusul A (H1N1).

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea