Social

#libertatea presei #criterii #clasament #pozitii

Romania a urcat in clasamentul libertatii presei

Romania a urcat cinci locuri in clasamentul mondial anual privind respectarea presei intocmit de organizatia Reporters sans Frontiers (RSF). Potrivit site-ului RSF, tara noastra a urcat de pe locul 47 pe locul 42, in timp ce Republica Moldova s-a clasat pe locul 55, in coborare cu doua pozitii, fata de anul anterior.

Tarile in care libertatea piesei este cel mai mult respectata sunt Finlanda, Olanda si Norvegia, timp ce la polul opus se afla Turkmenistan, Coreea de Nord si Eritrea.

Clasamentul, care include 179 de tari si provincii, a fost realizat tinandu-se cont de sase criterii: notiunile de mediu si autocenzura, pluralismul, independenta media, cadrul legal, infrastructura si transparenta mass-media.

Reporters Sans Frontiers este un organism nonguvernamental francez care a luat fiinta in urma cu 28 de ani. Organizatia militeaza pentru liberatea presei si, in general, pentru libertatea de exprimare.

Sursa foto: ibtimes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea